Την παράταση της 12ωρης εκεχειρίας που συμφώνησε το Ισραήλ με την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών που μετέχουν στη διεθνή σύνοδο για τη Μέση Ανατολή που διεξάγεται στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, "Ολοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της στρατιωτικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ".

"'Όλοι μας θέλουμε, το συντομότερο δυναντόν, μία εκεχειρία διαρκείας κατόπιν διαπραγμάτευσης, η οποία θα ικανοποιεί τις ανάγκες των Ισραηλινών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και των Παλαιστινίων σε ό,τι αφορά την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη (της Γάζας) και την πρόσβαση στο έδαφος της Γάζας", πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

"Αυτό που είναι απαραίτητο τώρα είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες απώλειες", δήλωσε στους δημοσιογράφους από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

"Και σταματούμε την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές παρατείνοντας αυτή την εκεχειρία από 12 σε 24 ώρες ή 48 ώρες και ξανά στη συνέχεια μέχρι να υπάρξει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης που επιτρέπει στις εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν για ουσιώδη ζητήματα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται στους 1.000, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.