Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1.810 εισήχθησαν σε νοσοκομεία, εξαιτίας του κύματος καύσωνα που σαρώνει την Ιαπωνία

Σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση, πάνω από 1.200 άνθρωποι είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία και κλινικές για να δεχθούν ιατρικές περιποιήσεις χθες Παρασκευή και οι τρεις απεβίωσαν. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι άνθρωποι που χρειάζονται να διακομιστούν σε νοσοκομεία είναι ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών), μια πληθυσμιακή κατηγορία που αριθμεί σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού της Ιαπωνίας.

Όπως και την προηγουμένη, η θερμοκρασία ξεπέρασε σήμερα τους 35 βαθμούς υπό σκιά σε πολυάριθμες περιοχές της Ιαπωνίας και κατά τόπους έφθασε τους 39°. Όλοι οι θάνατοι αναφέρθηκαν στη δυτική Ιαπωνία, όπου οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε εκ νέου σήμερα για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες αύριο Κυριακή σε όλες τις περιοχές της νότιας και της κεντρικής Ιαπωνίας, από την ανατολή ως τη δύση. Προέβλεψε επίσης απότομες αλλαγές του καιρού κάνοντας λόγο για κίνδυνο σποραδικών σφοδρών καταιγίδων.