Για ψευδείς ισχυρισμούς, σχετικά με τα αίτια συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, κατηγόρησε η Βρετανία τη Ρωσία, λέγοντας ότι είναι "εξαιρετικά πιθανό" αυτό να κατερρίφθη από πύραυλο με τον οποίο η Μόσχα είχε προμηθεύσει τους φιλορώσους αυτονομιστές που ελέγχουν την περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του το Φόρεϊν Οφις αναφέρει ότι η Ρωσία έχει προβεί σε μία σειρά από αντιφατικούς ισχυρισμούς και διαψεύσεις σχετικά με τη συντριβή του αεροπλάνο, από την οποία σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένων δέκα Βρετανών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως η Βρετανία διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αυτονομιστές σχεδίαζαν να διασκορπίσουν τμήματα άλλων αεροσκαφών στον τόπο της συντριβής του Boeing ώστε να αποπροσανατολίσουν τους εμπειρογνώμονες.

Την ίδια ώρα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ συζήτησαν για την ανάγκη διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών ώστε να εργαστούν με ασφάλεια οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς ομάδας στον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.