Δώδεκα πρόσωπα καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης έως και 9,5 ετών δικαστήριο στην Κίνα για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων προκειμένου αυτά να μεταμοσχευθούν.

Οι δώδεκα ήταν μέλη μιας συμμορίας της οποίας ηγούνταν ο Τσεν Φενγκ και ένας γιατρός, ο Τζιανγκ Ζιενγκλίν, στην επαρχία Τζιανγκσί της ανατολικής Κίνας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Τσεν άρχισε να αναζητεί ανθρώπους πρόθυμους να αγοράσουν ή να πωλήσουν ανθρώπινα όργανα στη μαύρη αγορά τον Μάιο του 2011, προσφέροντας πάνω από 100.000 γιούαν (σχεδόν 11.900 ευρώ) για ένα νεφρό σε διαφημιστικές καταχωρίσεις στο Διαδίκτυο, ενώ ο Τζιανγκ αναλάμβανε τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η συμμορία κέρδισε πάνω από 1,5 εκατ. γιούαν (πάνω από 184.000 ευρώ) από τον Οκτώβριο του 2011 ως τον Φεβρουάριο του 2012, αφού αφαίρεσε παράνομα 23 νεφρούς από 40 ανθρώπους που συμφώνησαν να πωλήσουν τα όργανά τους, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο Τσεν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9½ ετών την Παρασκευή, ενώ το δικαστήριο ανέβαλε την ανακοίνωση της ποινής του Τζιανγκ διότι τον βαρύνουν υποψίες πως εμπλέκεται και σε άλλα εγκλήματα, τα οποία δεν διευκρινίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

TAGS