current views are: 2

27 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:59

Ναυάγησε η εκεχειρία στη Γάζα – Νετανιάχου κατά Χαμάς

«Θρίλερ» με την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Δημοσίευση 10:59’
αρθρο-newpost

«Θρίλερ» με την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο κενό πέφτουν, προς το παρόν, οι προσπάθειες για -προσωρινή έστω- κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς κήρυξαν νωρίτερα νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, λίγες ώρες αφότου οι συγκρούσεις μεταξύ της οργάνωσης και του Ισραήλ άρχισαν εκ νέου.

Το Ισραήλ, όμως, δια στόματος του πρωθυπουργού του Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε αρνητικά. «Η Χαμάς παραβιάζει την 24ωρη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε. Θα κάνουμε ο,τιδήποτε χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας» δήλωσε.

Νωρίτερα σήμερα έσπασε την 24ωρη εκεχειρία ύστερα από τη ρίψη ρουκετών από την Χαμάς στο νότιο και κεντρικό κομμάτι της χώρας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ανακοινώνοντας η ίδια ανθρωπιστική εκεχειρία έχοντας προηγουμένως απορρίψει την παράτασή της, η Χαμάς επιχειρεί τώρα να υπαγορεύσει τις εξελίξεις αντί να τις παρακολουθήσει.

Περίπου 1.060 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι και πολλά παιδιά, έχουν σκοτωθεί κατά τις 20 ημέρες των συγκρούσεων. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι 43 στρατιώτες του και τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, καταδίκασε την αδιάκοπη βία στη Γάζα και στο Ισραήλ και ζήτησε την επείγουσα και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματύσεων. Το ίδιο έκανε στο κήρυγμά του στο Βατικανό και ο Πάπας Φραγκίσκος.

 


σχετικα αρθρα