Το Costa Concordia έφτασε στον τελευταίο προορισμό του (φωτό)

Το Costa Concordia έφτασε στον τελευταίο προορισμό του (φωτό)

To Costa Concordia έφτασε στον τελευταίο προορισμό το, κάνοντας το τελευταίο «ταξίδι» του.

Το κρουαζιερόπλοιο -ή ό,τι απομείνει από αυτό- οδηγήθηκε από τα ρυμουλκά στον ειδικό βραχίονα του λιμένα της Γένοβας όπου το πλοίο θα αγκυροβολήσει και θα παραμείνει για τους επόμενους 24 μήνες, προκειμένου να περατωθεί η διαδικασία διάλυσής του.

«Οι Γάλλοι, οι οποίοι είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών για τυχόν μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, θα πρέπει στο εξής να αρχίσουν να μας εμπιστεύονται περισσότερο», δήλωσε ο ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Τζανλούκα Γκαλέτι.

Στο λιμάνι της Γένοβας κατέφθασε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι - συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ανιέσε- προκειμένου να συγχαρεί όλους τους υπεύθυνους της τετραήμερης επιχείρησης ρυμούλκησης του κρουαζιερόπλοιου από το νησί Τζίλιο μέχρι την Γένοβα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών λόγω του ανέμου που συνεχίζει να πνέει στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Ιταλίας και ειδικότερα της περιφέρειας της Λιγουρίας. Παρά ταύτα, οι προγραμματισμένες διαδικασίες δεν υπέστησαν, τελικά, καμία ουσιαστική καθυστέρηση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο