Δεκατρείς άμαχοι -ανάμεσά τους και δύο παιδιά, ενός και πέντε ετών- σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Γκορλίβκα, που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορείως του Ντονέτσκ κι αποτελεί ένα από τα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών.

Εξαιτίας της βίας, νωρίτερα, οι διεθνείς ερευνητές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Νωρίτερα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν ανακοινώσει ότι θα επιτρέψουν την πρόσβαση στoυς διεθνείς ερευνητές.

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλιμκίν δήλωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές εμπόδισαν την διεθνή ομάδα ερευνητών να μεταβεί στον τόπο συντριβής του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

«Τρομοκράτες επιδίδονται στη συνήθη απαράδεκτη τακτική τους: δεν επιτρέπουν στους επιθεωρητές του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να προσεγγίσουν τον τόπο συντριβής του αεροπλάνου ισχυριζόμενοι ότι ο ουκρανικός στρατός μάχεται εκεί κοντά. Το επιχείρημά τους είναι ψευδές. Η Ουκρανία τηρεί τη δέσμευσή της για εκεχειρία εντός μίας ζώνης 40 χιλιομέτρων», έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter.