Μέσα σε ασθενοφόρο εξέπνευσε μια γυναίκα από τη Σιέρα Λεόνε, που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Την γυναίκα είχαν απομακρύνει βίαια από το νοσοκομείο μέλη της οικογένειας της ώστε να τη μεταφέρουν σε έναν παραδοσιακό θεραπευτή, καθώς υπάρχει δυσπιστία απέναντι στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στη Σιέρα Λεόνε –όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στις παραδοσιακές ιατρικές τεχνικές- γεγονός που προβάλει εμπόδια στις προσπάθειες να περιοριστεί το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους 450 άνθρωποι. 

Ο Άμαντου Σίσι, γιατρός στο νοσοκομείο King Harman της πρωτεύουσας από όπου οι συγγενείς της γυναίκας εισέβαλαν και την απομάκρυναν από αυτό, δήλωσε ότι η αστυνομία τη βρήκε στο σπίτι ενός θεραπευτή. Η οικογένεια αρνήθηκε να παραδώσει τη γυναίκα στην αστυνομία και οι αρχές αναγκάστηκαν να παρέμβουν προκειμένου αυτή να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. 

«Άφησε την τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της διακομιδής της σε νοσοκομείο», δήλωσε ο Σίσι. 

Στη Σιέρα Λεόνε έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, 454, περισσότερα από αυτά που έχουν εντοπιστεί στη γειτονική Γουινέα από όπου ξεκίνησε η επιδημία. 

Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται ραγδαία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει τις έντονες ανησυχίες του.