Άρχισαν οι καταθέσεις των μαθητών που επέζησαν από το ναυάγιο του οχηματαγωγού Sewol τον Απρίλιο στη Νότια Κορέα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους έφηβοι. 

Οι έφηβοι έφθασαν με ένα κόκκινο μικρό λεωφορείο στο δικαστήριο της πόλης Ανσάν, νοτίως της Σεούλ, προκειμένου να καταθέσουν στη δίκη του καπετάνιου και του πληρώματος.

Η δίκη διεξάγεται στο Γκουανγκτζού, 265 χλμ. νοτίως της Σεούλ, αλλά οι δικαστές και οι δικηγόροι μετέβησαν για δύο ημέρες --σήμερα και αύριο-- στο δικαστήριο της Ανσάν για την ακρόαση 17 έως 23 μαθητών λυκείου που επέζησαν του ναυαγίου και δέχτηκαν να καταθέσουν.

Για προληπτικούς λόγους, το δικαστήριο δέχτηκε οι έφηβοι να μην καταθέσουν ενώπιον των δικαστών αλλά σε άλλη αίθουσα του δικαστηρίου, έχοντας ένα γονέα δίπλα τους. Οι καταθέσεις τους μεταδίδονται μέσω βίντεο, ώστε οι μαθητές να αισθανθούν ασφαλείς.

Τα ονόματά τους δεν δημοσιοποιήθηκαν. Οι καταθέσεις ακούγονται, αλλά τα πρόσωπά τους τα βλέπουν μόνο οι δικαστές και οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Στα 476 άτομα που επέβαιναν στο πλοίο, όταν αυτό ναυάγησε ανοικτά της νότιας ακτής της Νότιας Κορέας στις 16 Απριλίου, 325 ήταν μαθητές του ίδιου σχολείου, του λυκείου Dawon. Μόλις 75 μεταξύ αυτών επέζησαν.