current views are: 1

28 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση11:48

Ο ΟΗΕ ζήτησε κατάπαυση πυρός στη Γάζα, οι νεκροί αυξάνονται

Μπορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ζήτησε άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όμως οι νεκροί Παλαιστίνιοι αυξάνονται από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Δημοσίευση 11:48’
αρθρο-newpost

Μπορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ζήτησε άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όμως οι νεκροί Παλαιστίνιοι αυξάνονται από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Μπορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ζήτησε άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όμως οι νεκροί Παλαιστίνιοι αυξάνονται από τις ισραηλινές επιθέσεις.

 Δύο Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα παιδί τεσσάρων ετών, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Εναι οι πρώτοι θάνατοι που ανακοινώνονται σήμερα, την ημέρα της μουσουλμανικής εορτής Φιτρ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Το παιδί σκοτώθηκε όταν μια οβίδα έπληξε ένα σπίτι στη Τζαμπαλίγια, μια συνοικία η οποία έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις εχθροπραξίες, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, παρά την ακήρυκτη εκεχειρία στην περιοχή που διακόπτεται από σποραδικές συγκρούσεις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ Κούντρα.

Σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονται από το πρωί στον τομέα αυτό, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανάμεσα σε ισραηλινούς στρατιώτες και μαχητές της ένοπλης πτέρυγας του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Άλλος ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του όταν έπληξαν το σπίτι του οβίδες κατά τη διάρκεια ενός μπαράζ του πυροβολικού, ανέφερε μια ιατρική πηγή.

Οι δύο νέοι θάνατοι αυξάνουν σε 1.037 τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την 8η Ιουλίου. Περίπου 6.200 ακόμη Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Στην ισραηλινή πλευρά 43 στρατιώτες και τρεις άμαχοι —δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός— έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που εβλήθησαν στο έδαφος του Ισραήλ.

 


σχετικα αρθρα