Στους 64 έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών και στους 80 των τραυματιών από την κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου σε συνοικία του Νέου Δελχί και δεδομένου ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το πενταώροφο κτίριο, που βρισκόταν σε εργατική συνοικία στο ανατολικό Δελχί και κατέρρευσε χθες το βράδυ, είχε υποστεί ζημιές από τις βροχές των μουσώνων.

Στον τόπο όπου βρισκόταν η πολυκατοικία τώρα υπάρχουν μόνο χαλάσματα- μία εικόνα που παραπέμπει σε σεισμό. Δίπλα βρίσκεται ο ποταμός Γιαμούνα, ο οποίος υπερχείλισε τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου.

Όλη τη νύχτα, πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια αναζητώντας τυχόν επιζώντες καθώς μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν φωνές που καλούσαν σε βοήθεια. Κάτοικοι κατήγγειλαν πάντως ότι η επιχείρηση καθυστερεί επειδή γίνονται συχνά διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και δεν υπάρχουν γερανοί.

"Υπάρχουν πολλά θύματα, που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα κάτω από τόνους τσιμέντου και μεταλλικές ράβδους. Η πρόκληση για εμάς είναι να τους απεγκλωβίσουμε ζωντανούς", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρατζάν Μπαγκάτ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται φωνές που ζητούν βοήθεια μέσα από τα συντρίμμια.

"Το κτίριο κατέρρευσε σαν τράπουλα. Είδα ανθρώπους στους πάνω ορόφους να κρατιούνται από ό,τι είχε απομείνει από τους τοίχους. Κάποιοι προσπαθούσαν να πηδήξουν στο κενό, αλλά δεν μπορούσαν και άλλοι είχαν εγκλωβιστεί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γκουργουίντερ Σιχ, ταξιτζής από την περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ένας τοπικός επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης εργοστασίου τσιμέντου, συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Κατά την ίδια πηγή, βρισκόταν υπό ανέγερση και έκτος όροφος κι αυτό θα μπορούσε να είναι μία ακόμα αιτία που προκάλεσε την κατάρρευσή του.

Στο τετραώροφο κτήριο στεγάζονταν διαμερίσματα αλλά και δύο εταιρείες, μία εκ των οποίων ειδικευόταν στην εξαγωγή ενδυμάτων.