Αρκετές εβδομάδες, ίσως και μήνες, θα διαρκέσει η ανάλυση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους των αερογραμμών της Αλγερίας που κατέπεσε στο Μάλι, ενώ οι όπως επισημαίνεται η περισυλλογή των σωρών των 118 επιβατών αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Φρεντερίκ Κουβιγέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επεσήμανε πως τα «εάν τα στοιχεία είναι αξιοποιήσιμα, η ανάλυσή τους, η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει ίσως πολλές εβδομάδες».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς επεσήμανε πως το πλήρωμα του αεροσκάφους είχε ζητήσει να γυρίσει πίσω προτού χαθεί η επικοινωνία και ενώ επικρατούσαν «άσχημες» καιρικές συνθήκες.

«Όλα τα σενάρια θα εξετασθούν στο πλαίσιο της έρευνας. Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι ο καιρός ήταν κακός εκείνη τη νύχτα, ότι το πλήρωμα είχε ζητήσει να αλλάξει πορεία, έπειτα να επιστρέψει πίσω, προτού χαθεί η επικοινωνία» δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Επιπλέον ο Φαμπιούς επεσήμανε πως υπάρχουν δυσκολίες στην περισυλλογή των σορών των επιβατών, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «έχουν κονιορτοποιηθεί γιατί η ζέστη είναι εξοντωτική».