Σε σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στη Ρωσία συμφώνησαν σήμερα οι ηγέτες της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι ηγέτες των χωρών αυτών συμφώνησαν στη λήψη περαιτέρω μέτρων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανίας, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Γαλλίας.

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ώστε αυτοί να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε λαμβάνει μέτρα για να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τόνι Μπλίνκεν διαμήνυσε πως οι ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας και σημείωσε ότι θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Ο Μπλίνκεντόνισε εξάλλου πως υπάρχουν ενδείξεις πως η Ρωσία ετοιμάζεται να παραδώσει πιο ισχυρούς εκτοξευτήρες πυραύλων στους αυτονομιστές της Ουκρανίας. Είπε επίσης ότι ο ίδιος πιστεύει υπάρχουν και άλλα πυραυλικά συστήματα Μπουκ (SA-11) στην Ουκρανία, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται στα χέρια των φιλορώσων ανταρτών.