Σταμάτησε να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας, ύστερα από τον βομβαρδισμό του από τον ισραηλινό στρατό τη νύκτα.

"Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό της περασμένης νύκτας, ο οποίος έπληξε τον ατμολέβητα και στη συνέχεια τις δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες ανεφλέγησαν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάτι αλ-Σέιχ Χαλίλ, υποδιευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του παλαιστινιακού θύλακα.

Η ηλεκτροδότηση στη Γάζα και σε πολλές ακόμη περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα διακόπηκε. Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει την περιοχή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πολλές πυρκαγιές προκλήθηκαν στον τομέα αυτό (κεντρική Λωρίδα της Γάζας) όπου τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να εισέλθουν.

"Το εργοστάσιο καταστράφηκε", δήλωσε ο διευθυντής του Μοχάμεντ αλ Σαρίφ, αναφέροντας ότι η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει εξοπλισμό κατάλληλο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το εργοστάσιο καλύπτει σχεδόν το 30% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τον Φάτι αλ Σέιχ Χαλίλ, "πέντε από τις δέκα γραμμές ηλεκτροδότησης που προέρχονται από το Ισραήλ για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας, υπέστησαν ζημιές από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και οι υπηρεσίες συντήρησης και αποκατάστασης των βλαβών δεν μπορούν να φθάσουν στην περιοχή".