Δεν προσέγγισαν ούτε σήμερα το σημείο της συντριβής του Boeing οι εμπειρογνώμονες

Δεν προσέγγισαν ούτε σήμερα το σημείο της συντριβής του Boeing οι εμπειρογνώμονες

Για ακόμη μία φορά οι εμπειρογνώμονες της Ολλανδίας και του ΟΑΣΕ δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την περιοχή όπου καταρρίφθηκε το Boeing 777 των αερογραμμών της Μαλαισίας, στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής Πίτερ Γιαπ Άλμπερσμπεργκ, η προσέγγιση στο σημείο δεν κατέστη δυνατή εξαιτίας των μαχών που συνεχίζουν να μαίνονται στην περιοχή ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.    

Παρότι οι περισσότερες σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, οι Ολλανδοί θέλουν να ανασύρουν τις σορούς ορισμένων θυμάτων και τα προσωπικά αντικείμενα των 195 Ολλανδών που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να φθάσουμε στην περιοχή τις επόμενες ημέρες, αλλά απομένει να δούμε εάν και κατά πόσον η κατάσταση θα καταστεί πιο ασφαλής», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αποστολής.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την τέταρτη ημέρα που οι ερευνητές δεν καταφέρνουν να προσεγγίσουν το σημείο πρόσκρουσης του αεροσκάφους, παρά την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρυχθεί στην περιοχή.

Οι ανιχνευτές του ΟΑΣΕ «εμποδίστηκαν ενώ βρίσκονταν καθ' οδόν προς τον τόπο της συντριβής», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αποστολής, καθώς «ειδοποιήθηκαν για πυρά στον δρόμο και κατά μήκος του δρόμου».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο