Απότομα ύψος έχασε το μοιραίο αεροσκάφος της Air Algérie που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στο Μάλι.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που συμμετέχει στις έρευνες το αεροσκάφος έπεσε στο έδαφος από τα 10.000 μέτρα λίγο αφότου εισήλθε σε περιοχή όπου μαινόταν καταιγίδα. Ο ίδιος προσέθεσε πως τα στοιχεία του ραντάρ δείχνουν ότι οι πιλότοι του MD-83 προσπάθησαν να αποφύγουν την κακοκαιρία προτού επιστρέψουν το αεροσκάφος στην κανονική του πορεία, δίχως ωστόσο να τα καταφέρουν .

«Ίσως ο πιλότος πίστεψε ότι είχε την είχε αποφύγει εντελώς (την κακοκαιρία) και θέλησε να επιστρέψει στην κανονική του πορεία», σχολίασε ο αξιωματούχος σύμφωνα με τον ιστότοπο του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RFI.

«Το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το αεροπλάνο έκανε αυτόν τον ελιγμό», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε ακόμα ότι η τελευταία επαφή με το αεροπλάνο ήταν στις 01:47 ώρα Γκρίνουιτς, όταν αυτό πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η συντριβή σημειώθηκε στις 01:50.

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για την πτώση του αεροσκάφους, όμως πιστεύουν ότι οι κακές καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στο δυστύχημα, ενώ τα μαύρα κουτιά που βρέθηκαν, θα δώσουν αποτελέσματα τις επόμενες εβδομάδες.