Από πυρά της Χαμάς σκοτώθηκαν οι παλαιστίνιοι πρόσφυγες στο σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) κατήγγειλε χθες την "κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις". "Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματά μας, το ισραηλινό πυροβολικό είναι αυτό που βομβάρδισε το σχολείο μας, όπου 3.300 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο", δήλωσε ο επικεφαλής της UNRWA Πιέρ Κρέχενμπουλ.

"Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι ακόμη σαφές τι συνέβη", δήλωσε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο ο στρατηγός Μότι Αλμοζ, εκπρόσωπος του στρατού που προχωρεί σε "έρευνες". "Δεν ξέρουμε αν ισραηλινοί στρατιώτες ή τρομοκράτες της Χαμάς έπληξαν το σχολείο".

Νωρίτερα σήμερα, 15 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, από θραύσματα κατά τον βομβαρδισμό τεμένους, πολύ κοντά στο σχολείο. Τα θύματα βρίσκονταν μέσα σε σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.