Μάχες μεταξύ κούρδων, σουνιτικών φυλών και τζιχανιστών ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους ξέσπασαν την Πέμπτη στη Συρία με τον εμφύλιο να μαίνεται στη χώρα με αμείωτη ένταση.

Στα βόρεια κούρδοι μαχητές, ανακατέλαβαν λόφους γύρω από την πόλη Άιν αλ Άραμπ, στην επαρχία του Χαλεπιού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προσπαθούν να καταλάβουν την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής των Ενώσεων Άμυνας του Λαού.

Στις μάχες σκοτώθηκαν 14 μέλη της πολιτοφυλακής και 35 τζιχαντιστές, ενώ δεκάδες ακόμη άνθρωποι και από τις δύο πλευρές τραυματίστηκαν.

Στον νότο οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στα όρια της Χάσακα, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να εισβάλουν στην πόλη, η πλειονότητα των 200.000 κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, αλλά και Άραβες, Αρμένιοι και χριστιανοί.

Στα ανατολικά το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για μάχες μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και μαχητών μιας σουνιτικής φυλής οι οποίοι δήλωσαν ότι «εξεγέρθηκαν» εναντίον των τζιχαντιστών.