Πέθανε χθες Τετάρτη η Σάιμα, το κοριτσάκι που γεννήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας μία ώρα μετά τον θάνατο της μητέρας της από έναν ισραηλινό βομβαρδισμό, μια γέννηση που θεωρήθηκε θαύμα εν μέσω της καταστροφής του παλαιστινιακού θύλακα, όπως ανακοίνωσε ένας γιατρός.

«Υπέφερε από αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του θανάτου της μητέρας της προτού γεννηθεί. Αυτή η ανεπάρκεια προκάλεσε την αιφνίδια ασφυξία του βρέφους», δήλωσε σήμερα ο Αμπντελκαρίμ αλ Μπαουάμπ, διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Νάσερ στο Χαν Γιούνες.

«Οι διαρκείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση έπαιξαν ρόλο: οι σωλήνες που χρησιμοποιούνταν για την παροχή οξυγόνου (στο βρέφος) δεν λειτουργούσαν σωστά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 έριξαν στις 25 Ιουλίου δύο πυραύλους εναντίον του σπιτιού της 23χρονης Σάιμα αλ Σέιχ Κανάν που βρισκόταν σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γάζας.

Η Σάιμα εξέπνευσε στη διάρκεια της διακομιδής της στο νοσοκομείο αφού παρέμεινε παγιδευμένη επί μία ώρα κάτω από τα ερείπια. Ο σύζυγός της, ένας δημοσιογράφος του ραδιοφώνου, τραυματίστηκε σοβαρά.

Το βρέφος γεννήθηκε με καισαρική τομή και έλαβε το όνομα της μητέρας του. «Ο θεός προστάτευσε το παιδί αυτό για εμένα», είχε πει η μητέρα της άτυχης γυναίκας Μιρφάτ Κανάν.