Ο Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας κ. Γίρκι Κατάινεν τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

Ο κ. Κατάινεν είπε ότι η όποια αναδιάρθρωση θα μπορούσε να υπονομεύσει τη σταθερότητα της Ευρώπης, επειδή οι τράπεζες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία μπορεί να αντιδράσουν βάζοντας φρένο στην αγορά χρέους Κυβερνήσεων της Ευρωζώνης.

"Η αναδιάρθρωση του χρέους (σ.σ.: της Ελλάδας) είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο. Δεν θέλουμε να δούμε ξανά την ίδια χρηματοοικονομική κρίση", είπε ο κ. Κατάινεν στο ραδιοφωνικό σταθμό YLE, προσθέτοντας: "Έχουμε μία απόλυτα κοινή γραμμή στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup. Κανείς δεν στηρίζει την αναδιάρθρωση του χρέους σε αυτή τη φάση".

Μιλώντας στο Ρόιτερ, ο κ. Κατάινεν σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει νέα χρηματοπιστωτική κρίση, αν η Ευρώπη δεν βοηθήσει την Πορτογαλία, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να πείσει τους συμπατριώτες του να μη ψηφίσουν υπέρ των κομμάτων που εκφράζουν ευρωσκεπτισμό στις επικείμενες εκλογές στη Φινλανδία.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν, που είναι και ο ίδιος Φιλανδός, κάλεσε το περασμένο Σάββατο τη Φινλανδία να στηρίξει τη βοήθεια στην Πορτογαλία, προειδοποιώντας ότι μία άρνησή της μπορεί να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης.