Δώδεκα σορούς ανέσυραν σήμερα τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία από έναν ποταμό σε μια από τις μεγαλύτερες νήσους του αρχιπελάγους, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων από δύο ναυάγια στη χώρα στους 36 νεκρούς.

Η αστυνομία της Ινδονησίας επιβεβαίωσε τον θάνατο 19 επιβαινόντων σε ένα πλοίο το οποίο μετέφερε συνολικά 48 ανθρώπους και βούλιαξε προχθές Τετάρτη σε έναν ποταμό στη νήσο Σουμάτρα. Εικοσιοκτώ άνθρωποι σώθηκαν. Μεταξύ των νεκρών ήταν τουλάχιστον έξι παιδιά.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε το τελευταίο πρόσωπο το οποίο αγνοείται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της ομάδας της αστυνομίας που διεξάγει τις έρευνες, ο Ε. Χουταγκαόλ.

Το δεύτερο ναυάγιο είχε σημειωθεί την Τρίτη σε ένα τμήμα της νήσου Βόρνεο της Ινδονησίας, όπου ένα πλοίο το οποίο μετέφερε 70 επιβαίνοντες βυθίστηκε στο ποτάμι Καπούας, στην επαρχία δυτικό Καλιμαντάν. Ο τελικός απολογισμός αναθεωρήθηκε σε 17 νεκρούς από 18 προηγουμένως. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου, επέζησαν.