Θετικά μηνύματα για το βρετανικό αντιμεταναστευτικό και ευρωφοβικό κόμμα UKIP περιέχει δημοσκόπηση του TNS UK.

Σχεδόν το 30% των συντηρητικών ψηφοφόρων της Βρετανίας τάσσεται υπέρ μιας συμμαχίας με το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, αν το κόμμα τους δεν καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.191 ενηλίκων, δείχνει επίσης ότι οι συντηρητικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν και μια ανανέωση της τρέχουσας συμμαχίας με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαριθμήσουν τις 10 πιο σημαντικές πολιτικές του Κάμερον και η υπόσχεσή του να οργανώσει δημοψήφισμα το 2017 για την θέση της Βρετανίας στην ΕΕ βρέθηκε στην τελευταία θέση με 28%.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 36% της πρόθεσης ψήφου μπροστά από τους Συντηρητικούς (29%) , το UKIP (19%) και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (7%).

Μετά τις ευρωεκλογές ο Κάμερον είχε απορρίψει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συμμαχίας με το UKIP στις βουλευτικές εκλογές του 2015. «Δεν κάνουμε συμφωνίες. Οι συντηρητικοί υποψήφιοι θα παρουσιαστούν ως συντηρητικοί, θα πολεμήσουν ως συντηρητικοί και ελπίζω θα θριαμβεύσουν ως συντηρητικοί», είχε πει.