Το κλείσιμο της πρεσβείας της στην Τρίπολη Λιβύης ανακοίνωσε η Βρετανία ύστερα από την κλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Από την Δευτέρα 4 Αυγούστου η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή και το διπλωματικό προσωπικό θα μετακινηθεί στην Τυνησία ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. 

Η Βρετανία είναι μία από τις τελευταίες δυτικές χώρες της οποίας η πρεσβεία εξακολουθεί να λειτουργεί στην Τρίπολη ύστερα από δύο εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες που υποχρέωσαν τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Έθνη και τις διπλωματικές αποστολές άλλων ευρωπαϊκών χωρών να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής. 

«Με επιφύλαξη αποφασίσαμε ότι πρέπει να αποχωρήσουμε και να αναστείλουμε προσωρινά τις λειτουργίες της πρεσβείας στη Λιβύη. Ο κίνδυνος να εμπλακούμε σε διασταυρούμενα πυρά είναι πολύ μεγάλος», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο βρετανός πρεσβευτής στη Λιβύη Μάικλ Άρον.

Οι συγκρούσεις που σημειώνονται στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης είναι οι σφοδρότερες μετά τον εμφύλιο του 2011 με τον οποίο ανατράπηκε, ύστερα από τέσσερις δεκαετίες στην εξουσία, ο Μουάμαρ Καντάφι.