Τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στην ορεινή περιοχή Κάλαμουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Τουλάχιστον 50 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νόσρα σκοτώθηκαν σε ενέδρα των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και της Χεζμπολάχ στην πόλη Τζέμπε στην περιοχή Κάλαμουν»,.

Επτά στρατιώτες και μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές που ξέσπασαν την Παρασκευή και διήρκησαν ως το πρωί του Σαββάτου,πρόσθεσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Από την πλευρά της μια πηγή του συριακού στρατού δήλωσε ότι «ο στρατός απώθησε τους τρομοκράτες που προσπάθησαν να διεισδύσουν από το έδαφος του Λιβάνου προς την περιοχή Κάλαμουν, σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς».

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή έπειτα από μια επίθεση εναντίον ενός σημείου ελέγχου του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ, γεγονός που ώθησε τα κυβερνητικά στρατεύματα να διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

TAGS