Εκατόμβη νεκρών στην Κίνα από τον ισχυρό σεισμό της τάξης των  6,5 βαθμών που σημειώθηκε τη Κυριακή σε ορεινή περιοχή στα νοτιοδυτικά της χώρας. 

Τουλάχιστον 367 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν, και ακόμη περισσότεροι αγνοούνται ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, πολλά από τα σπίτια της περιοχής έχουν ισοπεδωθεί. 

Περισσότερα από 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες με την περιοχή.

Η αστυνομία και ο στρατός σπεύδουν στη σεισμόπληκτες περιοχές. Οι αρχές πολιτικής προστασίας αποστέλλουν 2.000 σκηνές, 3.000 πτυσσόμενα κρεβάτια και 3.000 παπλώματα στην περιοχή του σεισμού. 

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ​ανέφερε στον ιστότοπό της ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν, μια ορεινή περιοχή με λίγους κατοίκους.

Οι αρχές έχουν στείλει ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και 12 εκπαιδευμένους σκύλους, για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων, όμως το έργο τους δυσχεραίνεται καθώς στην περιοχή έχει ξεκινήσε σφοδρή βροχόπτωση.