Μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση βιώνει η Λωρίδα της Γάζας ,καθώς ο Ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς, και τα «τυφλά» χτυπήματα, με πιο πρόσφατο αυτό σε σχολείο του ΟΗΕ στην πόλη Ράφα.

Όπως προκύπτει από τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί στις 26 ημέρες της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή» άγγιξαν τους 1.740 και οι τραυματίες τους 9.080. Οι πρόσφυγες δε, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, με τον ΟΗΕ να εκτιμά πως το 25% του πληθυσμού του αποκλεισμένου θύλακα έχει εκτοπιστεί βίαια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης της Γάζας 30.000 με 40.000 άνθρωποι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ  ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι πάνω από 10.000 σπίτια έχουν ισοπεδωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. 

Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 76 παλαιστινιακές οικογένειες έχουν χάσει τρία ή περισσότερα μέλη τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, ενώ βαρύ φόρο αίματος έχουν πληρώσει και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα. Σύμφωνα με απολογισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), εννέα ρεπόρτερ και εικονολήπτες σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν  το μέγεθος της καταστροφής στη Γάζα, την ώρα που οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός φαίνεται πως αποδεικνύονται φρούδες. Τουναντίον μάλιστα, το Ισραήλ σκληραίνει τη στάση του, και συνεχίζει τους βομβαρδισμούς με πιο πρόσφατο παράδειγμα το νέο χτύπημα σε σχολείο του ΟΗΕ σήμερα όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Από το νοσοκομείο της Γάζας γνωστοποιήθηκε ότι τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα από ισραηλινά πυρά την Κυριακή, εννέα εκ των οποίων από την ίδια οικογένεια η οποία ξεκληρίστηκε.