«Πολύ σοβαρή παράλειψη καθήκοντος» χαρακτήρισε αξιωματούχος της υπηρεσίας εργασιακής ασφάλειας της Κίνας τα γεγονότα που οδήγησαν στην πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο Σάββατο στο εργοστάσιο Kunshan Zhongrong Products Co Ltd factory στην πόλη Κουνσάν και προκάλεσε τον θάνατο 75 ανθρώπων και τον τραυματισμό 185, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας, η έκρηξη προκλήθηκε από την ανάφλεξη βιομηχανικής σκόνης που βρισκόταν σε υψηλή συγκέντρωση σε χώρο του εργοστασίου.

Η εταιρεία Kunshan Zhongrong, που επεξεργάζεται ζάντες αλουμινίου για την General Motors και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την αποθήκευση επικίνδυνων υλικών, δεν διέθετε το κατάλληλο σύστημα εξαερισμού και διέθετε ακατάλληλο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων δύο στελέχη της εταιρείας κρατούνται, ενώ ο πρόεδρος της Κίνα Σι Τζινπίνγκ ζήτησε τη διεξαγωγή διεξοδικής έρευνας για την εξακρίβωση της αιτίων του βιομηχανικού δυστυχήματος και την τιμωρία των υπεθύνων.