Ποιος «έσπασε» πρώτος την εκεχειρία. Με αιχμή το ερώτημα αυτό διεξάγεται ο πόλεμος ανακοινώσεων στα αποκαΐδια των βομβαρδισμένων παλαιστινιακών εδαφών.

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε έναν καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα οκτάχρονο κορίτσι και να τραυματιστούν ακόμη 29 άνθρωποι.

Με τη σειρά του το Ισραήλ κατήγγειλε ότι τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφός του από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα το Ισραήλ αποκλιμακώνει την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακα, καθώς ο στρατός έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση του βασικού στόχου της χερσαίας επιχείρησης, που είναι η  καταστροφή των στοών της Χαμάς.

Ιερουσαλήμ: Τροχαίο ατύχημα ή τρομοκρατική επίθεση;

Νωρίτερα τη Δευτέρα ένας εκσκαφέας προσέκρουσε σε ένα άδειο από επιβάτες λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας το θάνατο ενός ισραηλινού και τον τραυματισμό άλλων πέντε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα είναι ένας άνδρας 25 ετών ο οποίος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από τον εκσκαφέα.

Δύο αστυνομικοί και ένας τρίτος ένοπλος άνδρας που περνούσαν από το σημείο πυροβόλησαν και σκότωσαν τον οδηγό του εκσκαφέα.

Ο αιματηρός απολογισμός

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα 1.804 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και περισσότερο από το ένα τέταρτο των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων του θύλακα έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. 

Επιπλέον τουλάχιστον 3.000 σπίτια Παλαιστινίων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.

Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 64 στρατιώτες, ενώ και τρεις πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει παλαιστίνιοι μαχητές.