current views are: 3

4 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση17:16

ΠΟΥ: Στους 887 οι νεκροί από τον Έμπολα – Έρημη χώρα η Σιέρα Λεόνε

«Θερίζει» τις χώρες της δυτικής Αφρικής ο θανατηφόρος ιός Έμπολα.

Δημοσίευση 17:16’
αρθρο-newpost

«Θερίζει» τις χώρες της δυτικής Αφρικής ο θανατηφόρος ιός Έμπολα.

«Θερίζει» τις χώρες της δυτικής Αφρικής ο θανατηφόρος ιός Έμπολα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι νεκροί άγγιξαν τους 887, ενώ οι προσβληθέντες από τον ιό στις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν επηρεαστεί διαμορφώνεται σε 1.603. 

Στη Νιγηρία, την τελευταία χώρα που επλήγη από την επιδημία, έχουν καταγραφεί τέσσερα περιστατικά: τρία χαρακτηρίζονται πιθανά κρούσματα, και ένα ύποπτο. 

Σημειώνεται πως διεθνείς οργανισμοί ετοιμάζονται να παράσχουν οικονομική βοήθεια στις χώρες που πλήττονται από τον ιό. 

Στο μεταξύ, με ένα δραματικό διάγγελμα ο πρόεδρος της  Σιέρα Λεόνε Έρνεστ Μπάι Κορόμα κήρυξε γενικό συναγερμό εναντίων της επιδημίας του θανατηφόρου ιού σε όλη τη χώρα.

«Διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του έθνους μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και προσέθεσε:

«Είναι απολύτως απαραίτητο να μεταφερθούν όσοι έχουν κολλήσει τον ιό σε ιατρικά κέντρα, όχι μόνο για να μην τον μεταδώσουν σε άλλους αλλά και για να αυξηθούν οι πιθανότητές τους να επιβιώσουν»

Πράγματι, οι εκκλήσεις του φαίνεται πως είχαν απήχηση στη χώρα: Εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια παρέμειναν κλειστά, οι αγορές και οι δρόμοι ερήμωσαν. 

Τα μόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν ήταν τα οχήματα και τα ασθενοφόρα του υπουργείου Υγείας που μετέφεραν από μεγάφωνα μηνύματα προφύλαξης και υγιεινής: 

«Ο Έμπολα είναι πραγματικός, μην τρώτε το κρέας των νυχτερίδων, ούτε και φρούτα που έχουν μισοφαγωθεί από ζώα».

Αστυνομικοί με πολιτικά ρωτούσαν τους λιγοστούς περαστικούς για τον προορισμό τους και τους έστελναν πίσω στα σπίτια τους. Τα σχολεία έχουν διακοπές μέχρι τον Σεπτέμβριο.


σχετικα αρθρα