Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Τζέιμς Μπράντι, εκπρόσωπος του Ρόναλντ Ρήγκαν, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον περιορισμό των όπλων, αφότου τραυματίστηκε σοβαρά κατά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επίθεση κατά του Ρήγκαν το 1981 είχε αφήσει τον Μπράντι παράλυτο. Η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι πέθανε το πρωί της Δευτέρας, αφού αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μπράντι, μετά την επίθεση, πέρασε τη ζωή του σε αναπηρικό καρότσι αφού τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Σάρα, αφιέρωσαν τη ζωή τους στον περιορισμό των όπλων ιδρύοντας την Εκστρατεία Μπράντι για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας, που έφερε σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία περί κατοχής όπλων στις ΗΠΑ.

Βάσει του «νομοσχεδίου Μπράντι», το οποίο ψηφίστηκε το 1993, απαιτείται μια υποχρεωτική περίοδος αναμονής 5 ημερών για την αγορά πυροβόλων όπλων χειρός αλλά και έλεγχος του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών.

«Ως αποτέλεσμα αυτού του νόμου έχουν σωθεί αμέτρητες ζωές. Στην πραγματικότητα υπάρχουν λίγοι Αμερικάνοι στην ιστορία που χάρη σε αυτούς έχουν σωθεί τόσες πολλές ζωές. Ένας από αυτούς είναι και ο Τζιμ», δήλωσε ο Νταν Γκρός, πρόεδρος της Εκστρατείας.