Σε καταγγελίες σοκ προχώρησε η ανθρωπιστική οργάνωση  Διεθνής Αμνηστία κατά του στρατού της Νιγηρίας επικαλούμενη οπτικοακουστικό υλικό που περιήλθε στη διάθεσή της.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα εμφανίζονται νιγηριανοί στρατιώτες να κόβουν τους λαιμούς υπόπτων ως μέλη της Μπόκο Χαράμ και στη συνέχεια να πετούν τα πτώματά τους σε ομαδικό τάφο.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο από ανεξάρτητη πηγή. 

Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από υπόπτους, οι οποίοι σύρονται δια της βίας από την καρότσα φορτηγών και ξυλοκοπούνται από στρατιώτες και πολιτοφύλακες.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι οι δολοφονίες με συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε κέντρο κράτησης στο Μαϊντουγκούρι στις 14 Μαρτίου.

Το βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση άλλου βίντεο από τον ηγέτη της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου με τους μαχητές της οργάνωσης να αποκεφαλίζουν έναν νιγηριανό στρατιώτη- μία συνήθης πρακτική των ενόπλων.

Ο εκπρόσωπος του νιγηριανού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Κρις Ολουκολάντε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «οι στρατιωτικές αρχές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τις σοβαρές αυτές καταγγελίες».