Τουλάχιστον 156 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το σαββατοκύριακο στο κεντρικό Νεπάλ, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής Σινουπαλτσόουκ.

"Έχουμε καταφέρει να ανασύρουμε τις σορούς μόνο 34 ανθρώπων χρησιμοποιώντας εκσκαφείς με τη βοήθεια των κατοίκων που μας οδήγησαν στις περιοχές όπου μπορεί να βρίσκονταν τα σπίτια τους. Αλλά γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι είναι αδύνατον να βρεθεί τώρα κάποιος ζωνταντός εκεί", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ανώτερος αξιωματούχος Γκοπάλ Παρατζούλι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παροχή αποζημίωσης 408 δολαρίων σε καθεμία από τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάποιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι οι αρχές δεν έκαναν αρκετά για να τους βοηθήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κατέρρευσε μία πλαγιά στη διάρκεια σφοδρών βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα οι βράχοι και η λάσπη που αποκολλήθηκαν να πέσουν στον ποταμό Σουνκόσι και να φράξει η κοίτη του, αλλά και να αποκλειστεί μία μεγάλη οδική αρτηρία, ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Νεπάλ με την Κίνα.

TAGS