Φόβοι για στρατιωτική επέμβαση των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία

Φόβοι για στρατιωτική επέμβαση των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία

Φόβους για απευθείας στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.

«Έχουμε λόγους να υποψιαζόμαστε- λαμβάνουμε ανάλογες πληροφορίες κατά τις τελευταίες ώρες- ότι ο κίνδυνος απευθείας επέμβασης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι βέβαιο ότι είναι σήμερα μεγαλύτερος από ό,τι ήταν μερικές ημέρες πριν», δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

Παρόμοιος φόβους εξέφρασε και το ΝΑΤΟ

«Δεν μπορούμε να μαντέψουμε τι σκέφτεται η Ρωσία, αλλά μπορούμε να δούμε τι πράττει η Ρωσία και αυτό αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 20.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας», τόνισε η Οάνα Λουνγκέσου, εκπρόσωπος του οργανισμού.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 18 ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο ανατολικό τμήμα της χώρας μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αντρίι Λισένκο, ο εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης του Κιέβου.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται μια ημέρα μετά την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Ντονέτσκ, όπου σημειώθηκαν σφοδρές μάχες.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν κάλεσε χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει «μέτρα επείγοντος χαρακτήρα» επικαλούμενος τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ανάμεσα στους αυτονομιστές και τις ουκρανικές δυνάμεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο