Το ενδεχόμενο να προτείνουν παράταση της τριήμερης εκεχειρίας που τέθηκε χθες σε ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας εξετάζουν οι παλαιστίνιοι.

Σε δηλώσεις του σε παλαιστινιακό πρακτορείο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο είπε ότι η απόφαση για μια βιώσιμη εκεχειρία εξαρτάται από το αποτέλεσμα των συνομιλιών που διεξάγονται στο Κάιρο με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Ο Ιζάτ Ρισκ διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ απέρριψε όλα τα παλαιστινιακά αιτήματα —όπως την άρση του αποκλεισμού της Γάζας— και είπε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από έναν Αιγύπτιο αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης με τους εκπροσώπους του Ισραήλ και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται ότι θα συνεχιστούν και σήμερα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια απάντηση των Ισραηλινών στα αιτήματα των Παλαιστινίων.

Στο μεταξύ στη Γάζα οι κάτοικοι διστακτικά βγαίνουν από τα σχολεία – καταφύγια του ΟΗΕ και επιστρέφουν στις γειτονιές τους όπου ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς και η έντονη οσμή από τα πτώματα πλανάται στον αέρα.