Τραγικοί είναι οι αριθμοί για τα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, με τη φιλανθρωπική μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children να δίνει στη δημοσιότητα εκατοντάδες ονόματα.

Το ονόματα των παιδιών που χάθηκαν δόθηκαν με μορφή ολοσέλιδων καταχωρήσεων στα σημερινά φύλλα των βρετανικών εφημερίδων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, 373 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις 8 Ιουλίου που μαίνονται οι συγκρούσεις στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Τζάστιν Φόρσαϊθ δήλωσε ότι οι καταχωρήσεις «αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα» στη Γάζα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Το να βλέπει κάποιος τα ονόματα παιδιών, ορισμένα ηλικίας μόλις λίγων μηνών, να είναι γραμμένα με έντονα μαύρα γράμματα αποκαλύπτει τις διαστάσεις της τραγωδίας που ζουν τα παιδιά στη Γάζα. Ο θάνατος ενός παιδιού είναι ήδη υπερβολικός, 373 νεκρά παιδιά είναι κάτι εξοργιστικό που σπιλώνει τη συνείδηση του κόσμου. Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Γάζα και το Ισραήλ και δημοσιεύοντας αυτά τα ονόματα υπενθυμίζουμε στον κόσμο την επείγουσα ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις για μία μόνιμη εκεχειρία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα θυσιαστούν άσκοπα άλλες παιδικές ζωές».