ΟΗΕ: Στις 25 Αυγούστου η συζήτηση της έκθεσης για το Κόσοβο

ΟΗΕ: Στις 25 Αυγούστου η συζήτηση της έκθεσης για το Κόσοβο

Στις 25 Αυγούστου θα συζητήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την  τακτική τριμηνιαία έκθεση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, για την κατάσταση στο Κόσοβο.

Στο προσωρινό πρόγραμμα των συνεδριάσεων, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, αναφέρεται ότι η συζήτηση για την κατάσταση στο Κόσοβο θα διεξαχθεί το πρωί (τοπική ώρα) της 25ης Αυγούστου, όπως μεταδίδει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου.

Πρόκληση παραμένει η εφαρμογή συγκεκριμένων προβλέψεων της συμφωνίας των Βρυξελλών (σ.σ.: αφορά στην εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας), ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκρότηση της ένωσης σερβικών κοινοτήτων, αναφέρεται στην τελευταία έκθεση για το Κόσοβο, που αφορά την περίοδο από 21 Ιανουαρίου έως 15 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Αυτό δεν θα πρέπει, ωστόσο, να επισκιάσει την εκπληκτική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, υπογραμμίζει ο Μπαν Κι Μουν και καλεί και τις δύο πλευρές «να συνεχίσουν να προσπαθούν προς την κατεύθυνση της πλήρους και πιστής εφαρμογής της συμφωνίας».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο