Εννέα βρέφη εντόπισαν οι αρχές της Ταϊλάνδης σε κτιριακό συγκρότημα της Μπανγκόκ, τα οποία προέρχονται από παρένθετες μητέρες και πιστεύεται ότι έχουν τον ίδιο βιολογικό πατέρα, έναν Ιάπωνα.

Οι αρχές, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έφοδο στο κτιριακό αυτό συγκρότημα στην περιοχή Ματ Πράο στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης την Τρίτη, όπου βρήκαν εννέα βρέφη τα οποία φρόντιζαν επτά νταντάδες και μία 20χρονη έγκυο που ζούσε εκεί.

Η αστυνομία μίλησε σε έναν Ταϊλανδό, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο δικηγόρος ενός ιάπωνα επιχειρηματία που ισχυρίζεται ότι είναι ο βιολογικός πατέρας των βρεφών.

"Ανακρίνουμε τις νταντάδες και ζητούμε τη συνεργασία της ιαπωνικής πρεσβείας ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA. Αν ο Ιάπωνας παραδεχτεί ότι όλα τα βρέφη είναι δικά του, θα τον ρωτήσουμε γιατί θέλησε να αποκτήσει τόσα παιδιά", δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Αξιωματούχος του υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης, το οποίο έχει αναλάβει τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, δήλωσε ότι οι νταντάδες εκμισθώθηκαν με μηνιαίο μισθό 310 δολαρίων, ενώ η ίδια η έγκυος γυναίκα είπε ότι έλαβε τον ποσόν των δολαρίων 9.313 για να κυοφορήσει.

"Αναζητούμε στοιχεία για να διακριβώσουμε αν αυτή η υπόθεση με παρένθετη μητέρα είναι παράνομη", είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση ενός ζευγαριού από την Αυστραλία που απέκτησαν δίδυμα με Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα κι εγκατέλειψαν το ένα βρέφος επειδή έπασχε από σύνδρομο Ντάουν.

Μάλιστα, όπως προέκυψε ο γιατρός που διενήργησε την εξωσωματική γονιμοποίηση έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες τέτοιες διαδικασίες, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας.

"Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των διαδικασιών που έχει πραγματοποιήσει αυτός ο γιατρός, αλλά ανέρχονται σε εκατοντάδες", δήλωσε ο Μπουνρουένγκ Τριρεουνγκουοραουάτ, μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Υγείας. Ο γιατρός δεν κατονομάζεται.