Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της Γερμανίας εκτιμούν ότι το Ισλάμ δεν έχει θέση στην κοινωνία της χώρας

«Το Ισλάμ είναι πλέον κομμάτι της Γερμανίας», είχε δηλώσει ο πρώην Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της χώρας Κρίστιαν Βουλφ, μία άποψη που δεν συμμερίζεται η πλειοψηφία των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου  Forsa που διενεργήθηκε για το περιοδικό Stern

Το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει πάντως ότι το Ισλάμ αποτελεί πλέον τμήμα της γερμανικής κοινωνίας.

Φιλικότερα προς το ισλαμικό στοιχείο εκφράζονται οι νέοι και οι ψηφοφόροι των Πρασίνων, με 61% και 69% θετικές απόψεις αντίστοιχα. 

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), το 52% συμφωνεί ότι το Ισλάμ ανήκει στην γερμανική κοινωνία, ενώ οι υποστηρικτές της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) απαντούν θετικά μόλις σε ποσοστό 31%. 

Την ίδια ώρα το 82% των υποστηρικτών των ευρωσκεπτικιστών της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) διαφωνεί με τον πρώην Πρόεδρο της χώρας, ωστόσο σε ποσοστό 57% εκτιμά ότι η εχθρική διάθεση έναντι των μουσουλμάνων είναι τόσο σοβαρό ζήτημα όσο και το μίσος για τους Εβραίους. 

Οι κάτοικοι των ανατολικών κρατιδίων της Γερμανίας και οι πολίτες άνω των 60 ετών φαίνεται ότι είναι οι πλέον επιφυλακτικοί, με το 31% και το 39% αντίστοιχα να συμφωνεί με τον κ. Βουλφ.