Στο σκοτάδι παραμένει η υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους McDonnell Douglas-83 της Air Algérie στο βόρειο Μάλι που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 116 επιβαίνοντες.

Όπως προκύπτει από την εξέταση του ενός εκ των δύο μαύρων κουτιών του μοιραίου αεροσκάφους οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εξάγουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες, σύμφωνα με τον Ρεμί Ζουτί τον πρόεδρο της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας.

Ειδικότερα, οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στον Αποτυπωτή ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) δεν έβγαζαν νόημα.

Ο αποτυπωτής του αεροσκάφους ήταν εφοδιασμένος με μαγνητική ταινία εγγραφής, ήταν δηλαδή παλαιότερης τεχνολογίας σε σύγκριση με τα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα στα αεροπλάνα. Σε ορισμένα σημεία η ταινία είχε κοπεί και χρειάστηκε να επιδιορθωθεί, όμως και πάλι οι συνομιλίες των πιλότων δεν ακούγονται.

«Υπάρχει ήχος στην ταινία, όμως είναι ακατάληπτος», είπε ο Ζουτί. «Φαινόταν ότι η συσκευή κατέγραφε, όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε γιατί δεν δούλευε. Ξέρουμε μόνο ότι αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα της συντριβής», πρόσθεσε εικάζοντας ότι ενδεχομένως να ήταν απλώς ένα «τεχνικό πρόβλημα».