Και το Μαυροβούνιο επηρεάζεται από την εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν για εμπάργκο ενός χρόνου στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από χώρες που επέβαλαν ή υιοθέτησαν μέτρα εναντίον της Μόσχας, λόγω της κατάστασης στην Κριμαία.

Το υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε χθες ότι λυπάται για την απόφαση αυτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πως έχει ζητήσει από τη ρωσική πρεσβεία στην Ποντγκόριτσα λεπτομερή ενημέρωση για το ζήτημα.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής του Μαυροβουνίου είναι "η εναρμόνιση με τις θέσεις της ΕΕ", σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις που υιοθετήθηκαν από την Ποντγκόριτσα κατά της Μόσχας σε καμιά περίπτωση δεν είχαν "αντι-ρωσικό χαρακτήρα" αλλά ήταν αποτέλεσμα του σεβασμού των αρχών και αξιών που πρεσβεύει η χώρα σε ό,τι αφορά τις διεθνείς της σχέσεις.

Στη σχετική ανακοίνωση εκφράζεται ακόμη η πεποίθηση ότι οι ρωσικές Αρχές και οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας "κατανοούν τη στάση και θέση του Μαυροβουνίου" και πως τα ρωσικά μέτρα "σε καμιά περίπτωση δεν θα επηρεάσουν τις καλές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.