current views are: 1

8 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση06:58

Βοσνία: Δύο νεκροί από τις πλημμύρες

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το αυτοκίνητο των οποίων  είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων.

Δημοσίευση 06:58’
αρθρο-newpost

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το αυτοκίνητο των οποίων  είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων.

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το αυτοκίνητο των οποίων  είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων που σχηματίστηκαν εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών και των καταιγίδων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα θύματα αργά το βράδυ της Τετάρτης αλλά δεν μπόρεσαν να τα απομακρύνουν άμεσα από το αυτοκίνητο, που είχε κολλήσει στη λάσπη σε μη προσβάσιμη περιοχή, στο χωριό Μπαράκοβτσι, κοντά στην Μπάνια Λούκα.

Τα σωστικά συνεργεία και οι πυροσβέστες, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς των δύο ατόμων, που φαίνεται πως πνίγηκαν.

Οι κάτοικοι στη βόρεια και κεντρική Βοσνία-Ερζεγοβίνη φοβούνται πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες κατολισθήσεις και ζημιές εξαιτίας του συνεχιζόμενου άστατου καιρού, ενώ ακόμη μετρούν τις “πληγές” από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες δρόμοι στη χώρα έχουν πλημμυρίσει και εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει από την περασμένη Τρίτη.


σχετικα αρθρα