Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Σερβίας από την αποκάλυψη της δολοφονίας ενός 15χρονου κοριτσιού, με φερόμενο ως δράστη έναν 34χρονο, ο οποίος κρατείται από τις αστυνομικές αρχές.

Το θύμα, η νεαρή Τίγιανα Τζούριτς, από την πόλη Μπάιμοκ της βόρειας επαρχίας της Βοϊβοντίνας, αγνοείτο από τις 26 Ιουλίου και πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε νεκρή, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Όπως ανακοίνωσε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, ο ύποπτος, ο οποίος εργάζεται ως κρεοπώλης, φέρεται να χτύπησε πρώτα το θύμα με το αυτοκίνητό του και όταν η νεαρή κοπέλα ζήτησε βοήθεια, την έσυρε μέσα στο αμάξι του και αφού την οδήγησε σε τοποθεσία περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο του ατυχήματος, στην πόλη Σομπόρ, τη δολοφόνησε και την έθαψε.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνοβιτς, η κοπέλα δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά από το τροχαίο.

Αντίθετα, ο δράστης, ο οποίος είχε αφαιρέσει και τα ρούχα της 15χρονης, της κατάφερε σοβαρά τραύματα. Οι Αρχές αναμένουν, στο μεταξύ, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε και βιασμός του θύματος.

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τον ύποπτο "τέρας", λέγοντας χαρακτηριστικά πως "εξαιτίας τέτοιων τεράτων και τέτοιων πράξεων λυπάμαι μερικές φορές που η Σερβία έχει καταργήσει τη θανατική ποινή". Σημείωσε δε, πως "προφανώς, η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη για ευρωπαϊκούς κανόνες συμπεριφοράς".

Σε περίπτωση που ο ύποπτος κριθεί ένοχος για τον φόνο της 15χρονης θα τού επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30-40 ετών, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς.