Νέα έκκληση απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπαν, εκφράζει τη  «βαθιά απογοήτευσή» του για το γεγονός ότι «τα μέρη δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε παράταση της κατάπαυσης του πυρός, στις συνομιλίες τους στο Κάιρο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ «καταδικάζει την επανέναρξη της ρίψης ρουκετών προς το Ισραήλ», υπογραμμίζοντας ότι «περισσότερος πόνος και θάνατος αμάχων σε αυτή τη σύγκρουση είναι ανυπόφοροι».

Ο γγ του ΟΗΕ καλεί τα μέρη να βρουν το συντομότερο ένα τρόπο για την «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» και «να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για να επιτευχθεί μια διαρκής κατάπαυση του πυρός».

Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συμφωνηθεί μια εκεχειρία «τις επόμενες ώρες» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

«Ελπίζουμε ότι οι πλευρές θα συμφωνήσουν σε μια παράταση της εκεχειρίας τις επόμενες ώρες», δήλωσε η Μαρί Χάρφ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τη Χαρφ, μια αμερικανική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχει ο αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Φρανκ Λέβενσταϊν βρίσκεται στο Κάιρο, όπου εξαιτίας της κατάστασης δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με την παλαιστινιακή και την ισραηλινή αντιπροσωπεία.

Στο μεταξύ, διαδήλωση σημειώθηκε στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας παλαιστίνιος έφηβος.

Ο νεαρός, 19 ετών, σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ψαγκότ, μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ραμάλας.

Εξάλλου δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Χεβρώνα κατά της ισραηλινής επέμβασης στη Γάζα.

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά αφού επλήγη από πραγματικά πυρά στο στήθος και ένας άλλος, 29 ετών, χτυπήθηκε από πλαστικές σφαίρες, αλλά και πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 300 διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον των στρατιωτών κυλώντας προς το μέρος τους φλεγόμενα λάστιχα και πετώντας τους βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Περίπου 2.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των όποιων κρατούσαν την πράσινη σημαία της Χαμάς, διαδήλωσαν στη Χεβρώνα.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Ραμάλα και τα περίχωρα της Νάμπλους.