Δύο ακόμη επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτος εξαπέλυσε η αμερικανική αεροπορία.  

Οι επιθέσεις περιλάμβαναν ένα πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον μιας θέσης του πυροβολικού και μια επίθεση με τέσσερα καταδιωκτικά αεροσκάφη εναντίον μιας οχηματοπομπής του ΙΚ και μιας θέσης του πυροβολικού, διευκρίνισε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Επίθεση εναντίον των Κούρδων σχεδιάζουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. 

«Το Ισλαμικό Κράτος κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του στο Ιράκ και στη Συρία για να έρθουν και να πολεμήσουν τους πεσμεργκά. Η μάχη αυτή είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ιράκ.

Από την πλευρά του ο Φουάντ Χουσέιν, επιτελάρχης του Μασούντ Μπαρζανί προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν, επιβεβαίωσε ότι το ΙΚ έθεσε υπό τον έλεγχό του το φράγμα της Μοσούλης, το μεγαλύτερο του Ιράκ, κατά την τελευταία του επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο έλεγχος του φράγματος της Μοσούλης σημαίνει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλες πλημμύρες στις ιρακινές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Τίγρη ποταμό, αλλά και να διακόψουν την παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.