Ξετυλίγεται το κουβάρι του θανάτου του Τζέιμς Μπράντι, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρίγκαν.

Ένας ιατροδικαστής στις ΗΠΑ αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι ο θάνατος του Μπράντι, σε ηλικία 73 ετών, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον περιορισμών των όπλων, οφείλεται σε ανθρωποκτονία, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν από 33 χρόνια όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ρήγκαν. Πέθανε στις 4 Αυγούστου και σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο θάνατός του οφείλεται στο τραύμα που έφερε στο κεφάλι, όταν πυροβολήθηκε. Η σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να μείνει παράλυτος.

Οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να διερευνήσουν τις συνθήκες γύρω από το θάνατο του Μπράντι, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα USA Today.

Ο Τζον Χίνκλεϊ, ο οποίος προσπάθησε να φέρει εις πέρας τη δολοφονία του Ρήγκαν, είχε δηλώσει αθώος επικαλούμενος φρενοβλάβεια και είχε εισαχθεί το 1982 σε ψυχιατρική κλινική.

Μετά την ανάρρωσή του από το συμβάν, ίδρυσε την Εκστρατεία Μπράντι για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας, που έφερε σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία περί κατοχής όπλων.