Πάνω από είκοσι αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις σε ένα ολονύκτιο «σφυροκόπημα» ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυκτα έπληξε περισσότερους από είκοσι στόχους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους στόχους που επλήγησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις ολονύκτιες επιδρομές καταστράφηκαν δύο τεμένη, βομβαρδίσθηκαν τρεις κατοικίες και ότι ορισμένες επιθέσεις στράφηκαν εναντίον ανοικτών χώρων.

Ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι παλαιστινιακές ρουκέτες που κατέληξαν στο νότιο Ισραήλ δεν προκάλεσαν θύματα. Λίγο αργότερα, όμως, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν οτι τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή κατά του καταυλισμού του Μαγαζί, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, και δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια του τεμένους αλ-Κάσαμ», που βομβαρδίσθηκε από την ισραηλινή αεροπορία, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ α-Κούντρα.

Παράλληλα, βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη Δυτική Οχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Χεβρόνας.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ακόμη έναν Παλαιστίνιο χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από τη Ραμάλα.

Στο Κάιρο, οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των αιγυπτίων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν σήμερα, λίγες ώρες μετά την αποτυχία της ανανέωσης της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας που έληξε χθες το πρωί και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων.