Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στην δεκαπενθήμερη κράτηση του πρώην προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, κατά τη διάρκεια των ερευνών για τις δολοφονίες διαδηλωτών και για διαφθορά, σύμφωνα με το Associated Press.

Η σχετική είδηση έγινε γνωστή μέσω της σελίδας της εισαγγελίας στο Facebook.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, διακομίσθηκε στην μονάδα εντατικής νοσηλείας νοσοκομείου, στην περιοχή του φημισμένου θερέτρου Σαρμ ελ-Σέϊχ, την Τρίτη με " σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ", όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και ενώ ανακρινόταν στο πλαίσιο έρευνας για τους υπαίτιους των δολοφονιών διαδηλωτών τις ημέρες της λαϊκής εξέγερσης, αλλά και για θέματα διαφθοράς εις βάρος του κράτους.

Παράλληλα, οι δύο γιοι του πρώην προέδρου βρίσκονταν υπό κράτηση, επίσης, επί 15 ημέρες στο πλαίσιο της έρευνας, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Ο Αλάα και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ κλήθηκαν από τους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Ο πατέρας τους είχε δηλώσει πως λεπτομέρειες των τραπεζικών τους λογαριασμών θα διαλύσουν κάθε υποψία για παράνομα κέρδη.