Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον κεπικοινώνησε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη για να του διευκρινίσει ότι οι παρατηρήσεις που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή της δεν ήταν προσωπική επίθεση εναντίον του αμερικανού προέδρου.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό The Atlantic την προηγούμενη Κυριακή, ο Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε την επιλογή των ΗΠΑ να μην παρέμβουν στις αρχές του εμφυλίου πολέμου της Συρίας ως «αποτυχία».

«Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο Ομπάμα για να τον διαβεβαιώσει ότι όσα είπε δεν ήταν επίθεση στον ίδιο, στις πολιτικές του, ή στην ηγεσία του» είπε ο Νικ Μέριλ εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον .

Η Κλίντον δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, αλλά σε περίπτωση που το επιχειρήσει θεωρείται ως το φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Ως εκ τούτου, κάθε δημόσια δήλωση της, κρίνεται εξονυχιστικά και αντανακλά ποικιλοτρόπως στην πολιτική εκστρατείας της. Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην πρώτη κυρία και γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ομπάμα από το 2009 έως το 2013.