Χάκερ απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και ανήρτησε σε αυτόν πλαστό μήνυμα, εμφανίζοντάς τον να ανακοινώνει ότι παραιτείται.

Το πλαστό μήνυμα έφερε τον κ. Μεντβέντεφ να ανακοινώνει: «Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λυπάμαι». Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός του καταλήφθηκε.

Ο κ. Μεντβέντεφ γίνεται συχνά στόχος αστεϊσμών στη Ρωσία και αρκετοί τον εμφανίζουν συχνά ως μαριονέτα του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν. Χρησιμοποιώντας το υποκοριστικό του ονόματος του κ. Πούτιν, ο χάκερ έγραψε: «Ήθελα να στο πω εδώ και πολύ καιρό, Βόβα! Κάνεις λάθος!».

Όταν ο κ. Μεντβέντεφ είχε παραιτηθεί το 2012 από την προεδρία της Ρωσίας για να επιτρέψει στον κ. Πούτιν να επιστρέψει για μια τρίτη θητεία στο Κρεμλίνο, ένα μέρος της μεσαίας τάξης στη Ρωσία είχε εκφράσει ανοιχτά την απογοήτευσή του, ενώ είχαν σημειωθεί μεγάλες διαδηλώσεις στη Μόσχα.

TAGS