current views are: 1

14 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση12:32

Πούτιν: Σκληρή δουλειά – Όχι σύγκρουση

Να κινητοποιηθούν οι Ρώσοι για την προάσπιση της χώρας αλλά όχι να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δημοσίευση 12:32’
αρθρο-newpost

Να κινητοποιηθούν οι Ρώσοι για την προάσπιση της χώρας αλλά όχι να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Να κινητοποιηθούν οι Ρώσοι για την προάσπιση της χώρας αλλά όχι να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό είναι το… δόγμα Πούτιν, όπως το εξέφρασε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος στην επίσκεψή του στην Κριμαία.

«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας, όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Πρέπει να ισχυροποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε, αλλά όχι για έναν πόλεμο ή για οποιοδήποτε είδος σύγκρουσης, αλλά για σκληρή δουλειά, στο όνομα της Ρωσίας», επέμεινε.

«Πρέπει να αναπτύξουμε τη χώρα μας,  χωρίς να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας με τους εταίρους μας, αλλά χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας συμπεριφέρεται με περιφρονητικό τρόπο», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία.

«Η χώρα αυτή βυθίζεται σε ένα αιματηρό χάος, σε μια αδελφοκτόνο σύρραξη. Θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η σύρραξη το συντομότερο δυνατόν, για να τελειώσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία», σημείωσε.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατήγγειλε την ανθρωπιστική καταστροφή στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Επιπλέον ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να κάνει προσπάθεια να διαθέτει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εξορύσσει διεθνώς αποτιμώντας αυτούς τους φυσικούς πόρους σε ρούβλια και όχι σε δολάρια, διότι το μονοπώλιο του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά ενέργειας πλήττει την οικονομία της Ρωσίας.

«Θα έπρεπε να ενεργήσουμε προσεκτικά. Προς το παρόν προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με ορισμένες χώρες να συναλλασσόμαστε εμπορικά στα εθνικά μας νομίσματα», ανέφερε ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι ενέκρινε πρόταση για να δημιουργηθεί μια ειδική δύναμη για την Κριμαία, ωστόσο επισήμανε ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στη χερσόνησο δεν θα είναι πολύ μεγάλη ή δαπανηρή.


σχετικα αρθρα